latinica  ћирилица
17/06/2024 |  14:30 ⇒ 18:32 | Autor: RTRS

Đurđević Stamenkovski: Obilježavanje Sretenja u Srpskoj, neće umanjiti značaj 9. januara (VIDEO)

Veoma je značajno što će se Sretenje u Srpskoj svetkovati i to ni na koji način ne umanjuje značaj 9. januara koji će se praznovati, vjerujem i više i bolje nego što je to bilo prethodnih godina, rekla je ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski.
Republiika Srpska i Srbija - Foto: RTRS
Republiika Srpska i SrbijaFoto: RTRS

Dragocjeno je, dodaje ona, to što su Republika Srpska, njen predsjednik Milorad Dodik i Vlada donijeli odluku da uvrste u agendu Sretenje kao jedan od praznika koji će u Srpskoj biti obilježavan.

- Optuživati Dodika da je eliminisao 9. januar čije je svetkovanje bio spreman da plati i političkim opstankom, karijerom i životom je zaista neprimjereno i banalno. Svesrpski sabor nije završen 8. juna, on je tek počeo i sve što budemo radili ići će u pravcu toga da i dalje trasiramo put za ostvarnje naših nacionalnih ciljeva - navela je ona.

Istakla je da je saradnja Srpske i Srbije realnost.

- Baš kao što je realnost drugačiji sastav Evropskog parlamenta, kao i drugačiji ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN-a od onoga koji je bio planiran. Žao mi je što neki tu realnost ne prepoznaju, što neki ne žele da idu u korak sa budućnosti, ali mi se nećemo osvrtati za onim što je prošlo, nego zajedničkim snagama, kao jedna porodica gradićemo vrijeme koje je pred nama i projektovati budućnost zajedničku u tom vremenu, poštujući sve druge narode - rekla je ona.