latinica  ћирилица
17/06/2024 |  16:21 | Autor: RTRS

Stevandić - Glišić: Značajna ulaganja Srbije u Srpsku i FBiH

Srbija je uložila značajna sredstva u brojne kapitalne projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a dokaz odličnih odnosa je i taj da mnogi realizovani projekti nose ime "Srbija", istaknuto je danas u Banjaluci na sastanku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića sa ministrom za javna ulaganja Srbije Darkom Glišićem.
Glišić, Vipotnik i Stevandić - Foto: Ustupljena fotografija
Glišić, Vipotnik i StevandićFoto: Ustupljena fotografija

Stevandić je posebno naglasio ulaganja Srbije u oblasti zdravstva što uključuje i izgradnju potpuno novog objekta Doma zdravlja u Stanarima, koji će unaprijediti zdravstvenu uslugu za stanovnike ove opštine, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Sagovornici su naglasili da je neophodno nastaviti saradnju radi unapređenja kvaliteta života građana Srbije, Republike Srpske, što je od ključnog značaja za mir i ekonomski razvoj regiona.

Srbija i Republika Srpska ostaju posvećene dugoročnim projektima koji će unaprediti život svojih građana kroz otvaranje radnih mesta, poboljšanje životnog standarda i podsticanje privrednog rasta.

Na sastanku su razmotrena dosadašnja ulaganja Srbije u Republiku Srpsku i BiH, te su predstavljeni određeni projekti koji će biti realizovani u budućnosti.

Sastanku je prisustvovao i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Bojan Vipotnik.