latinica  ћирилица
17/06/2024 |  18:40 ⇒ 18/06/2024 | 10:36 | Autor: RTRS

Đurđević Stamenkovski i Šobot u posjeti porodici Perić: Zajedno možemo sve (VIDEO)

Da je porodica najvažniji stub društva pokazuje samohrana majka Snježana Perić iz Banjaluke. Nakon razvoda, život joj zadaje još jedan udarac- teško oboljenje- karcinom . I njega je savladala. Bolest je samo ojačala u snazi da na pravi put izvede četvoro djece. A nije bilo lako. U njenu ogromnu ljubav i predanost prema svojoj porodici uvjerili su se ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Milice Đurđević Stamenkovski i kardiolog Nikola Šobot koji su posjetili višečlanu porodicu Perić.
Posjeta porodici Perić - Foto: RTRS
Posjeta porodici PerićFoto: RTRS

Anastasija, Teodora, Milica i Nikolaj snaga su majci Snježani Perić. Kroz život, sama sa njima, kaže, nije teško koračati samo kada je zdravlje služi. Preživjela je, kaže, karcinom, hemoterapije, operaciju. Sada je, priča, zdrava pa je sve mnogo lakše zahvaljujući doktorima sa VMA u Beogradu i UKC-a u Banjaluci.

- I nadam se da ćemo staviti tačku na tu bolest. Da u budućnosti mogu da podržim svoju djecu i nastavimo dalje da živimo kao da ništa nije bilo - istakla je samohrana majka Snježana Perić.

Kada se susretnete sa ljudima kojima je život dao velike izazove a vidite osmijeh na njihovom licu shvatite da nema tereta koji može da povije vrat i savije kičmu, poručila je ministarka Milica Đurđević Stamenkovski. Porodica Perić je, kaže svijetao primjer i inspiracija šta sve treba da uradimo.

- Ministarstvo za brigu o porodici brine o porodici u Srbiji i Srpskoj i došli smo danas ovdje da pokažemo. Da ćemo se na konretan način boriti da osnažimo naše porodice sa obe strane Drine. I ova poruka kojom ćemo se rukovoditi i svuda je sa ponosom isticati jeste da su Srpska I Srbija jedna porodica -  naglasila je Đurđević Stamenkovska

Snježani je ministarka obećala pomoć.

- Ako bude potrebna bilo kakva pomoć što se tiče liječenja u Beogradu da je ministarka tu i da izađe u susret. I naši doktori kao što je Šobot - istakla je Snježana.

A kako bi mami olakšao svakodnevicu, mali Nikolaj je napravio važan dogovor sa ministarkom.

- Ubijedili smo Nikolaja da sutra krene u obdanište da pomogne majci. To smo obećali pred kamerama a poslije u Beogradu kod mene. Јesmo li se dogovorili? - upitala je ministarka.

Nikolaj je kratko odgovorio: Јesmo.

Sačuvati porodične vrijednosti jedan je od zadataka definisanih i u Deklaraciji Svesrpskog sabora koja je nedavno potpisana u Beogradu.