latinica  ћирилица
18/06/2024 |  10:31 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Mladi virtuoz Đorđe Perić otvorio manifestaciju "Dani Srbije i srpske kulture" u Parizu (FOTO)

Otvaranje dvadeset treće manifestacije "Dani Srbije i srpske kulture" u Parizu obilježeno je nastupom mladog virtuoza Đorđa Perića iz Bijeljine.
Đorđe Perić u Parizu - Foto: Ustupljena fotografija
Đorđe Perić u ParizuFoto: Ustupljena fotografija

Ova značajna kulturna manifestacija održava se 23. put od 17. do 24. juna 2024. godine pod nazivom "Naša djeca su ukras svijeta".

Organizatori događaja su Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult.

Svečano otvaranje manifestacije održano je u srpskom kulturnom centru u Parizu, a otvaranju je prisustvovao i predsjednik Saveza Srba u Francuskoj, gospodin David Јakovljević.

Đorđe Perić u Parizu (Foto: Ustupljena fotografija)

Dani Srbije i srpske kulture" predstavljaju tradicionalnu manifestaciju koja okuplja srpsku dijasporu u Francuskoj, ali i brojne ljubitelje srpske kulture i umetnosti iz različitih delova sveta.

Ovaj događaj nudi raznovrstan program koji uključuje koncerte, izložbe, filmske projekcije, radionice i predavanja posvećena srpskoj kulturi, tradiciji i nasleđu.

Nastup Đorđa Perića, kao specijalnog gosta, mladog virtuoza iz Bijeljine, bio je pravi spektakl koji je oduševio prisutne. Njegova izuzetna tehnika i emocionalna interpretacija privukle su veliku pažnju i aplauz publike, postavivši visoke standarde za sve naredne događaje u okviru manifestacije.

Đorđe Perić (Foto: Ustupljena fotografija)

Manifestacija "Dani Srbije i srpske kulture" je posebno značajna zbog svoje uloge u promociji i očuvanju srpske kulturne baštine u dijaspori. Tema ovogodišnjeg festivala, "Naša djeca su ukras svijeta", ističe značaj najmlađih u očuvanju tradicije i kulturnog identiteta, te će poseban fokus biti na programima namenjenim deci i mladima.

Savez Srba Francuske i udruženje Mondo Kult, kao glavni organizatori, uložili su veliki trud da bi ovaj događaj bio uspešan i nezaboravan, a njihova posvećenost i entuzijazam osiguravaju da "Dani Srbije i srpske kulture" iz godine u godinu rastu i postaju sve značajniji kulturni događaj u Francuskoj.