latinica  ћирилица
18/06/2024 |  18:20 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Oglasila se Ambasada SAD o novim sankcijama kompanijama iz Srpske

Američka Ambasada u Sarajevu oglasila se danas nakon što je Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD uvela sankcije za još nekoliko privrednika iz Republike Srpske, te nekoliko kompanija.
Ambasada SAD u BiH (Foto: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina) -
Ambasada SAD u BiH (Foto: FB/United States Embassy to Bosnia and Herzegovina)

- Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija danas je odredila sedam subjekata (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) i dva fizička lica (Đorđe Đurić i Milenko Čičić) koji osiguravaju glavne izvore prihoda korumpiranoj mreži pokrovitelja predsjednika Srpske Milorada Dodika - saopštili iz Ambasade SAD.

Navode kako je "Dodik zloupotrebio službeni položaj kako bi stekao lično bogatstvo preko kompanija povezanih sa njim i njegovim sinom Igorom Dodikom".

- Dok Milorad Dodik i njegova porodica pokušavaju destabilizovati regiju i ugroziti budućnost BiH u evroatlantskim institucijama, Sjedinjene Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivati ​​pojedince na odgovornost za svoje postupke - stoji u saopštenju Ambasade.