latinica  ћирилица
19/06/2024 |  11:52 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Prijedor: Godišnji koncert SKUD "Dr Mladen Stojanović" (VIDEO)

U okviru kulturnog ljeta u Prijedoru, održan je završni koncert Srpskog kulturno umjetničkog društva "Dr Mladen Stojanović".
SKUD Prijedor - Foto: RTRS
SKUD PrijedorFoto: RTRS

Folklorne sekcije i vokalna grupa Prijedorčanima su predstavili srpske tradicionalne igre. Na koncertu se predstavilo više od 300 učesnika. Od mališana do veterana, rekreativaca, koji su, između ostalog, predstavili vlaške i igre iz Leskovca.

Katarina Tadić kaže da je član ovog KUD-a godinu i dva mjeseca, te za da joj mnogo znači igra, ples, upoznavanje novih ljudi i očuvanje tradicije.

Ana Stanar, član izvođačkog ansambla i folklorne grupe SKUD-a, rekla je da je u ovom društvu od svoje pete godine.

- Mnogo mi znači folklor, volim da igram i na taj način da čuvam tradiciju - istakla je ona.

Srpsko kulturno umjetničko društvo "Dr Mladen Stojanović" svake godine organizuje završni koncert kada članovi društva predstave sve što su uradili tokom godine.

Mara Ećim, predsjednica SKUD-a, naglasila je da je završni koncert, između ostalog, i godišnji kako bi se vidjelo šta su sve koreografi, vođe grupa, kao i vođe pjevačkih grupa i svi oni koji rade sa djecom, uradili i sve to prezentovali svom gradu.

SKUD "Dr Mladen Stojanović" je najstarije kulturno-umjetničko društvo u BiH. Sljedeće godine proslavlja 140 godina postojanja.