latinica  ћирилица
19/06/2024 |  13:47 ⇒ 18:22 | Autor: RTRS

Vrijedna donacija iz Srbije DŽudo klubu Olimpik sa Sokoca (VIDEO)

Ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov prilikom radne posjete opštini Sokolac uručio je vrijednu donaciju u vidu džudo opreme klubu Olimpik iz ove lokalne zajednice. Nakon sastanka s opštinskim rukovodstvom Todorov je poručio da će džudisti iz Sokoca u septembru biti gosti kod kolega iz DŽudo kluba Crvena zvezda iz Beograda.
Sokolac - Republika Srbija, saradnja - Foto: SRNA
Sokolac - Republika Srbija, saradnjaFoto: SRNA

Nova kimona i strunjače od velikog su značaja za najmlađe sokolačke džudiste.

Najviše ih raduje vijest da će u septembru gostovati na turniru koji organizuje DŽudo klub Crvena zvezda.

- Prvak sam Republiek Srpske i BiH i radujem se što ću ići u septebru u Beograd. Možda i tamo osvojim prvo mjesto zato što imam mnogo zlatnih medalja - kaže Đorđe Muharemović, džudista DŽudo kluba Olimpik.

Klub koji je praktično počeo od nule prije pet godina danas važi za jedan od najuspješnijih i najperspektivnijih u Srpskoj.

- To je još jedno iskustvo koje će dosta značiti našoj djeci i nama kao trenerima. Vidjećemo, nadam se u budućnosti još više takvih takmičenja i posjeta - rekao je Luka Čolić, trener DŽudo kluba Olimpik sa Sokoca.

Saradnja s Ambasadom Srbije i odlazak u goste Crvenoj zvezdi od višestrukog je značaja.

- Crvena zvezda je organizator turnira za dječiju uzrast. Kao klub ćemo ih ugostiti u Beogradu. To je nastavak saradnje djece Sokoca i Crvene zvezde, što se i uklapa u zaključke Svesrpskog sabora - istakao je Ivan Todorov, ambasador Srbije u BiH.

Milovan Bjelica, načelnik opštine Sokolac ističe da kada je obnovljen rad DŽudo kluba Glasinac, i tada je postojala podrška DŽudo saveza Srbije kroz opremu kimona takmičenja.

- Troškove su snosili u vrijeme kada smo bili u težoj situaciji kao Republika Srpska - istakao je Bjelica.

Na sastanku ambasadora Todorva i opštinskog rukovodstva prisustvovali su i predstavnici Biciklističkog saveza Republike Srpske.

Dogovorena je izgradnja objekta na Sokocu koji će biti regionalni centar ciklo turizma.