latinica  ћирилица
19/06/2024 |  15:10 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Šulić: Srpska će se i ovaj put hrabro boriti za svoju slobodu i prava

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je Srni da je žalosno posmatrati to što američka administracija, poput neke ranjene zvijeri, povrijeđene time što se neko usudio da ne sluša i ne povinuje se njihovim željama, krši sve postulate demokratije pokušavajući da politikom zastrašivanja i sile postigne nešto, te poručio da će se Srpska i ovaj put hrabro boriti za svoju slobodu i prava.
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic) -
Denis Šulić (Foto: instagram.com/denis.sulic)

- Neće postići ništa, jer se Republika Srpska i njeni zvaničnici nikada nisu povlačili pred tiranima i silom, već su se uvijek hrabro borili za svoju slobodu i prava – i tako će biti i ovog puta - istakao je Šulić, reagujući na novi paket američkih sankcija.

On je naglasio da je poražavajuće da oni koji sebe nazivaju kolijevkom demokratije i očevima slobode medija, govora i pisane riječi, uvode sankcije medijskim kućama, pokazujući time da je ta sloboda dostupna samo onima koji igraju po njihovim pravilima.

Šulić je rekao da smatra da ne postoji osoba u Republici Srpskoj koju je iznenadio novi paket američkih sankcija jer je i dosadašnja politika SAD prema Srpskoj pokazala da joj je osnovni mehanizam djelovanja – politički pritisak i pokušaji zastrašivanja svih kojih se ne povinuju njihovim pravilima.

Upravo zbog toga, rekao je Šulić, i ne čudi to što su ovog puta odlučili da silu i pritiske iskažu nad povezanim licima i kompanijama koje sarađuju sa njihovim političkim neistomišljenicima.

- A doći će i vrijeme kada će ova i ovakva politika SAD, koja zbog svojih interesa ne udara samo na političke protivnike, već i na obične građane koji žive i rade u kompanijama čije poslovanje ugrožavaju, doći do tačke na kojoj mora položiti račune - poručio je Šulić.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

U saopštenju je navedeno da je sankcionisana mreža koju čine sedam subjekata - Infiniti internešnel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.