latinica  ћирилица
19/06/2024 |  15:26 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

U Kini predstavljen projekat gradnje nove bolnice u Doboju

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji prisustvuje Međunarodnom forumu o infrastrukturi, investicijama i izgradnji u Makau, u Kini, posjetio je danas izložbu na kojoj je predstavljen i uspješan projekat izgradnje nove bolnice u Doboju koji finansira Vlada Republike Srpske, a izvode kineske kompanije na čelu sa "Sinofarmom".
Šeranić u Kini - Foto: Ustupljena fotografija
Šeranić u KiniFoto: Ustupljena fotografija

Prisustvo Šeranića forumu, koji traje od danas do 21. juna, uz velike počasti koje delegaciji Republike Srpske ukazuju organizatori, izazvalo je i veliko interesovanje lokalnih kineskih medija u Makau, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

- Ovaj forum je velika prilika, ne samo za Kinu, već i za brojne učesnike iz zemalja širom svijeta. Na osnovu našeg iskustva prilikom izgradnje nove bolnice u Doboju, koju završavamo sa našim kineskim partnerima, možemo posvjedočiti o značaju takvog povezivanja i saradnje i drago mi je da imam priliku da to predstavim i zvaničnicima drugih zemalja - rekao je za kineske medije Šeranić, koji je i potpredsjednik Vlade Srpske.

Istakao je da je za Srpsku prioritetna i saradnja u oblastima energetike, zelene energije, saobraćaja, ali i izgradnje infrastrukture od koje zavisi razvoj svake zemlje, te da je ovaj forum prilika i za susrete sa potencijalnim investitorima.

Šeranić je razgovarao i sa sekretarom za ekonomiju i finansije Vlade posebne upravne regije Makaa Lei Vai Nongom koji je bio domaćin zvanične uvodne večeri foruma na kojoj su se okupili ministri i zvaničnici iz cijelog svijeta.

Međunarodni forum o infrastrukturi, investicijama i izgradnji u Makau je jedinstvena izložba i međunarodna platforma za razmjenu iskustava i povezivanje učesnika iz više od 70 zemalja koja promoviše povezivanje, te predstavljanje najnovijih tehnologija, inovativnih proizvoda, profesionalnih usluga, brendova, projekata i rezultata saradnje u oblasti razvoja infrastrukture na globalnom nivou.