latinica  ћирилица
19/06/2024 |  16:06 ⇒ 16:10 | Autor: SRNA

Vulić: Neće nas uništiti ni bolesne želje Kazaza i sličnih njemu, niti američke sankcije, Srpska je vječna

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da ostrašćeni likovi, poput Envera Kazaza, koji se raduju činjenici da bi mogla biti ugrožena egzistencija ili radno mjesto bilo kojeg čovjeka jer će time biti nanesena šteta Republici Srpskoj, po ko zna koji put potvrđuje žalosnu činjenicu s kim srpski narod u BiH mora da živi.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Ali, moram razočarati "vrlog" analitičara Kazaza, ali i sve one u FBiH koji misle isto kao on i koji se raduju ugrožavanju bilo čije egzistencije, na njihovu veliku žalost Republika Srpska je stabilna i jaka, a biće još jača, jer ima prijatelje koji razumiju našu poziciju i koji žele da razgovaraju sa rukovodstvom Srpske, posebno njenim predsjednikom Miloradom Dodikom - naglasila je Vulićeva, reagujući na izjavu Kazaza da je predsjednik Srpske ruski igrač koji je "stegnut svim vrstama američkih sankcija" koje će dati svoje rezultate, prije svega, na ekonomskom planu i da će, kako kaže, Dodik svojom politikom dovesti u pitanje ekonomski i politički opstanak Republike Srpske.

Vulićeva je rekla da iskreno žali ljude koji priželjkuju da Republika Srpska ekonomski oslabi, jer su ti ljudi u suštini veoma nesrećni i pri tom opetrećeni likom i djelom Milorada Dodika.

Ona je dodala da se često pita šta bi svi ti nazovi analitičari izjavljivali da nije Milorada Dodika i Republike Srpske.

- Očito je da Kazaz i slični njemu na račun imena Milorada Dodika i Republike Srpske popunjavaju medijski prostor u FBiH i postaju omiljeni sagovornici u sarajevskoj kotlini. Godinama unazad mnogi su govorili da će Republika Srpska doživjeti ekonomski krah, da neće imati sredstava za isplatu plata, penzija, redovno izmirenje obaveza, a evo - Republika Srpska nikad jača - naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da, što se tiče američkih sankcija o kojima Kazaz govori sa oduševljenjem, mora istaći da je Amerika kroz istoriju, a naročito njena aktuelna administracija, koja je doživjela neuspjehe na svim poljima, pokazala da razumije samo jezik sile i da je za njih demokratija mrtvo slovo na papiru.

- Amerika pod demokratijom očigledno podrazumijeva sankcije, silu, prijetnje, pritiske, ucjene. To je matrica po kojoj rade zvaničnici SAD, a u prilog ovome govori i vokabular Majkla Marfija koji je primjer zagovornika takvog poimanja 'demokratije'. Republici Srpskoj je to shvatanje strano, mi ostajemo, kao i uvijek, posvećeni demokratskim vrijednostima, poštovanju Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH - istakla je Vulićeva za Srnu.

Ona je izrazila uvjerenje da će ova mračna strana Amerike, na čelu sa DŽo Bajdenom, i politika sile i nametanja svojih interesa cijelom svijetu uskoro biti završena.

"Vidjeli smo i gore od Amerike i njihovih sankcija, pa smo sve preživjeli, preživjećemo i ovo. Mi, Srbi smo jak i žilav narod, a prije svega, ponosan. Nismo se nikada povlačili pred bilo kojom silom, pa nećemo ni sada", naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da sve što Republika Srpska hoće i za šta se bori jeste da stranci konačno odu, da BiH ne upravlja Majkl Marfi i njegov "posinak" Kristijan Šmit, već legalno izabrani domaći poolitički predstavnici koji su spremni na dijalog i dogovor.

- Bošnjaci ostaju naše komšije s kojima želimo imati dobre odnose i saradnju, ali znamo da je zajednički život nemoguć sa onima koji su spremni na sve samo da bi nanijeli zlo Srpskoj i koji se raduju i otvoreno žele njen ekonomski slom. Realnosti koje živimo ne brišu se sankcijama, a Republika Srpska je jaka i vječna. Neće je uništiti bolesne želje Kazaza i njemu sličnih, niti američke sankcije - poručila je Vulićeva.