latinica  ћирилица
19/06/2024 |  17:34 ⇒ 19:36 | Autor: SRNA

Kovačević: Sarajevu smeta sve što je srpsko i što predstavlja saradnju Srbije i Srpske

Komentari iz Sarajeva da bi institucije BiH trebalo da se oglase o okolnostima stacioniranja helikoptera i grupe službenika MUP-a Srbije u Trebinju pokazuju da Sarajevu smeta sve što je srpsko i što predstavlja bilo kakvu saradnju Republike Srpske i Srbije, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlametarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Mi smo navikli na to da njima u Sarajevu očigledno smeta sve što je Srpsko i što je bilo kakva saradnja Republike Srpske i Srbije. Njima su smetale čak i vakcine koje je Srbija donirala građanima Federacije BiH kada nisu bili sposobni da nabave niti jednu jedinu vakcinu i kada su našli neku firmu za trgovinu malinama da im nabavlja respiratore - rekao je Kovačević.

On je naveo da njihovi problemi i ostrašćenosti nisu vrijedni nikakvog komentara.

- Mi smo itetkako zahvalni Srbiji i u potpunosti podržavmo saradnju ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije. Potpuno smo uvjereni da će taj helikopter kao i drugi helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske, MUP-a Srpske kao i do sada pomagati i FBiH kada to bude bilo potrebno - rekao je Kovačević, koji je i delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je istakao da Republika Srpska s tim nikad nije niti će imati problem.

Kovačević je rekao da je jako bitno postaviti pitanje otkud im sada odjednom pada na pamet da se priča i postavlja pitanje o bilo kakvom stavu institucija BiH.

- Gdje ste bili sa takvim pitanjima kada ste omogućili i kada ste direktno zloupotrijebili pozicije koje imate na nivou BiH kako bi ste podržali sramnu rezoluciju o Srebrenici bez stava i mišljenja zajedničkih institucija BiH? Tada niste pitali za stavove institucija BiH kojih nije bilo i koji nisu postojali, a sada ste se odjednom sjetili da su potrebni stavovi institucija BiH - dodao je Kovačević Srni..