latinica  ћирилица
19/06/2024 |  20:43 ⇒ 21:22 | Autor: Agencije

Navijači Hrvatske i Albanije provocirali pristalice Srbije, UEFA najavila drakonske kazne (VIDEO)

Pristalice fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Albanije zajedno su navijali u Hamburgu uoči meča dve selekcije u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, da bi se u toku same utakmice sa tribina čuli skandalozni povici "Ubij Srbina" od strane albanskih navijača. Kako se nezvanično saznaje UEFA sprema drakonske novčane kazne za oba saveza.
Navijači Albanije u duelu sa Hrvatskom (FOTO: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT) -
Navijači Albanije u duelu sa Hrvatskom (FOTO: EPA-EFE/Leszek Szymanski POLAND OUT)

Mediji u Srbiji saznaju, pozivajući se na neimenovane bliske izvore UEFA, upravljajuće tijelo je spremno da im izrekne "ogromnu novčanu kazna, ali i restrikcije za njihove navijače kako do kraja EURO, tako i na narednim mečevima".

Lokalni mediji navode da su se navijači Hrvatske i Albanije okupili su u velikom broju u Hamburgu prIЈe meča i da su svojim pjesmama i političkim porukama provociraju druge navijače, a prIЈe svega pristalice Srbije i Grčke.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci pojedinih albanskih navijača koji pokazuju "dvoglavog orla", simbol tzv. velike Albanije.

To im nije bilo dovoljno i sa provokacijama su nastavili na samom meču. Albanski navijači vikali su u 59. minutu utakmice "Ubij Srbina". Zbog ovog sramnog skandiranja oglasio se čak i Vladimir Štimac, srpski košarkaš.

- Pozivam UEFA i Evropsko prvenstvo da odmah reaguju na ovo sramno skandiranje i poziv na ubijanje Srba, da odmah suspenduje i shodno tome kazni sve uključene. Sport nije mЈesto za akte mržnje i nasilja. Sve Srbe u svijetu molim da se ne odazovu nasiljem na ovu sramnu provokaciju - napisao je Štimac na društvenoj mreži.

Osim strašnih povika bilo je ponovo i zastava koje su imale obilježja takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.