latinica  ћирилица
19/06/2024 |  20:46 ⇒ 20:59 | Autor: RTRS

U Kazanju počela i takmičenja u plivanju; Nastupali i plivači iz Srpske (VIDEO)

U Kazanju su danas počela i takmičenja u plivanju, koja su privukla veliku pažnju. U finalnim trakama pratili smo i nastupe plivača iz Srpske.
Plivači iz Srpske - Foto: RTRS
Plivači iz SrpskeFoto: RTRS

Plivači iz Republike Srpske prvog dana takmičenja ostvarili su rezultate u skladu sa mogućnostima.

Troje ih je prošlo jutrošenje kvalifikacije, dok su štafete 4 puta 100 metara slobodnim stilom, automatski izborile plasman u finale.

Muška štafeta u sastavu Aleksej Vidović, Relja Grahovac, Stefan Purišić i Boris Šarić osvojila je peto mjesto. Zlato su osvojili Rusi, ispred Brazilaca i Bjelorusa.

Djevojke su takođe nastupile u finalu, Anastasija Tepić, Marija Ljubojević, Nikola Kopanja i Milana Lukić, završile su takođe kao pete.

Neprikosnovene su bile Ruskinje, druge je bila štafeta Brazila, a treća Јužna Afrika

Mlada Anastasija Tepić nastupila je u finalu trke na 400 metara slobodno gdje je zauzela osmo mjesto u vremenu, pet minuta, jedna sekunda 64 stotinke. Pobijedila je Ruskinja Diakova, ispred Ksenije Mišarine.

U finalu trke na 200 metara leđno, dvojica naših plivača. Andrej Kresojević osvojio je sedmo, a Anderej Čolić osmo mjesto. Očekivano, slavio je juniorski svjetski rekoder Rus Miron Lifincev i to u vremenu minut 56 sekundi 61 stotinka.