latinica  ћирилица
20/06/2024 |  09:05 ⇒ 15:19 | Autor: RTRS

Višković: SAD bi da kazni sve koji podržavaju predsjednika Srpske Milorada Dodika (VIDEO)

Iz američkih sankcija i svega što se dešava možemo da zaključimo da SAD smatra da treba kazniti sve koji podržavaju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, gostujući u našem Јutarnjem programu.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

- U prevodu, a po njima, to znači da treba kazniti građane Republike Srpske, narod. Sve one ljude koji su dali glas za Milorada Dodika i SNSD. Kazniti ljude u njegovom timu, pa i poslanike, ministre, načelnike i gradonačlenike, odbornike... To je u najmanju ruku više od 50 odsto građana Republike Srpske - rekao je Višković.

On je upitao ko je zapravo kažnjen novim američkim sankcijama protiv sedam preduzeća, među kojima su i dvije medijske kuće, ističući da su to radnici, gotovo hiljadu njih.

- Kada se vratite na konkretno, od sedam preduzeća i dvije medijske kuće, te zaposleni u istima, ko je u suštini tu kažnjen?. Pa jesu li ti radnici korumpirani, kriminalci? Imam tezu o projektui koji je na snazi već nekoliko godina, a cilj tog projekta je da se vlast u Republici Srpskoj narodu "ogadi", te je onda krenula priča da je sve korumpirirano, dok u drugom entitetu, dakle FBiH, ne možete čuti njihove medije da tako nešto čine, jer na ključna pitanja imaju iste stavove, odnosno drže se zajedno - istakao je Višković.

On je rekao da je na sceni "finale" tog projekta.

- Sve je to potpomognuto istim centrima moći, a uz to na prostoru BiH imate više od stotinu televizija, 600 radija, o portalima niko nema evidenciju i bez odgovornosti danas možete čovjeka etiketirati bez ikakvih dokaza da je najveći kriminalac i da za to ne snosite odgovornost - rekao je Višković.

On je naglasio da isti centri moći imaju apsolutnu kontrolu i nad sudovima i tužilaštvom u BiH.

- Međutim, ovdje treba napraviti spin prema građanima, cilj je da ogadite političke elite kod naroda, a ne da bilo šta dokazujete, jer nemate šta dokazati. Imali ste na stotine prijava, političkih, nevladinih, vrlo malo njih je ugledalo svjetlost dana. Ovdje je u pitanju projekat, čiji je cilj imovina Republike Srpske, a iza imovine su njeni resursi - rekao je Višković.