latinica  ћирилица
20/06/2024 |  09:44 ⇒ 09:53 | Autor: RTRS

SPS: Poziv šefovima odborničkih klubova na sastanak zbog "betonizacije" Banjaluke

Odbornik SPS u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević rekao je da ova stranka poziva sve šefove odborničkih klubova u Skupštini grada na hitan sastanak kako bi pripremili i potpisali zajedničku izjavu protiv "betonizacije" Banjaluke.
Darko Milošević - Foto: RTRS
Darko MiloševićFoto: RTRS

Milošević je istakao da se ne smije dozvoliti da se nezadovoljstvo mještana Borika i drugih naselja zbog najavljene izgradnje nebodera i zgrada u njihovim naseljima zloupotrijebi i iskoristi.

- Apelujemo na sve političke partije koje imaju odbornike u Skupštini grada Banjaluka da ne usvajaju izmjene regulacionih planova koje su sporne Banjalučanima i zbog kojih su se naši građani uznemirili - dodaje Milošević.

Socijalistička partija Srpske pozvala je sve šefove odborničkih klubova da potpišu zajedničku izjavu da neće glasati za izmjene regulacionih planova koji su izazvali veliko nezadovoljstvo u gradu, kako mještana tako i struke.

- Naš stav je jasan - ne smije se graditi na štetu kvaliteta života građana. Prioritet je da se u gradu riješiti pitanje vrtića, parkova, škola i parkinga - jasni su u SPS-u.