latinica  ћирилица
20/06/2024 |  10:01 ⇒ 11:30 | Autor: Agencije

Hrvatska: Eksplozija u automobilu, poginulo dijete

U srijedu, na području Obrovca iz još uvijek neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, dok su dvije ženske osobe prebačene vozilima Hitne medicinske pomoći u zadarsku bolnicu, javila je Policijska uprava zadarska.
Policija (Foto:  EPA-EFE/ANTONIO BAT/ilustracija) -
Policija (Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT/ilustracija)

Policijski službenici odmah su stigli osigurati mjesto događaja, zbog eksplozije su morali i zatvoriti županijski put. Iako se u početku sumnjalo kako je eksplodirala mina zaostala iz rata, to ipak nije slučaj.

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo usljed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmaralištu uz županijsku cestu, na području mjesta Bilišane. Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu - javlja u četvrtak zadarska policija i dodaje.

Na mjestu događaja, usljed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), dok su dvije ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39-godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opštu bolnicu Zadar radi pružanja ljekarske pomoći zbog zadobijenih povreda.

Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, dok je muškarac nakon ukazane pomoći otpušten na kućnu njegu.