latinica  ћирилица
20/06/2024 |  10:22 ⇒ 10:36 | Autor: RTRS

Dva lica osumnjičena da su oštetila privredno društvo za 25.000 KM

Lica iz Banjaluke čiji su inicijali S.R. i M.K. uhapšena su zbog sumnje da su pričinila materijalnu štetu od 25.000 KM privrednom društvu, čiju su karticu za točenje goriva neovlašteno koristila na benzinskim pumpama u Banjaluci.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Navedena lica se sumnjiče da su krivično djelo počinila u vremenskom periodu tokom marta i aprila 2024. godine, na način da su neovlašteno koristila karticu za točenje goriva privrednog društva, na benzinskim pumpama u Banjaluci, čime su oštećenom privrednom društvu pričnila materijalnu štetu u iznosu od oko 25.000 KM, saopšteno je iz policije.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, izvršeno je pretresanje stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nad licima S.R. i M.K. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.