latinica  ћирилица
20/06/2024 |  11:21 ⇒ 16:25 | Autor: RTRS

Ugovor RTRS-a i TV Vojvodina: Nastavak uspješne dugogodišnje saradnje (FOTO/VIDEO)

Radio-televizija Republike Srpske danas je potpisala ugovor o saradnji sa RTV Vojvodina. Potpisivanjem ugovora nastavlja se dugogodišnja uspješna saradnja koja se odnosi na razmjenu programa, što će omogućiti zajedničke buduće projekte. Saradnja će za gledaoce značiti još bogatiji i raznovrsniji program, koji se odnosi na radijske i televizijske emisije.
Potpisivanje ugovora o saradnji RTRS-a i RTV Vojvodina - Foto: RTRS
Potpisivanje ugovora o saradnji RTRS-a i RTV VojvodinaFoto: RTRS

Direktorka naše televizije Dijana Milanković istakla je da su razgovori o raznim modelima saradnje obavljeni na Svesrpskom saboru, održanom u Beogradu.

- Danas su ti sastanci nastavljeni i povukli smo neke konkretnije poteze, te smo potpisali određene ugovore, kao što je ugovor sa TV Vojvodinom, u kojima ova televizijska kuća, ustupa prava za određene emisije Јavnom medijskom servisu Srpske - navodi Milanković.

Milankovićeva kaže da će neke od tih emisija biti ekskluzivno emitovane već od jesenje šeme.

- Riječ je o vrlo kvalitetnom programu i na tome smo zahvalni TV Vojvodini. Saradnja će biti obostrana. Naša televizija je ponudila program za koji je TV Vojvodina pokazala interesovanje. Riječ je o našem dokumentarnom programu, koji ćemo u duhu ove saradnje ustupiti našoj partnerskoj TV kući - dodaje Milanković.

Direktor RTV Vojvodina Goran Karadžić istakao je da je ovaj vid saradnje veoma važan za obje medijske kuće.

- Kada god pomislite da saradnja ne može biti bolja, ispostavi se da može, što smo mi danas i pokazali. Vašoj kući smo donijeli niz programa koji su u našem vlasništvu, a za koje smo uvjereni da će biti gledani - dodaje Karadžić.

Ističe da je isto tako važna i ponuda menadžmenta RTRS-a, kada je riječ o preuzimanju određenog dokumentarnog programa naše televizije.

- Ovu ponudu smo sa radošću prihvatili, jer je dokumentarni program vaše kuće najkvalitetniji u regionu, ali su i neki drugi sadržaji isto tako vrijedni pažnje. Što se tiče preuzimanja tog programa, riječ je i radijskim, ali i televizijskim emisijama - napominje Karadžić.

Dodaje da je ovo bio jedan konstruktivan sastanak.

- Od svojih kolega u Novom Sadu dobili smo spisak emisija za koje oni kažu da su fantastične, a to sam ovdje i rekao. Složili smo se da je riječ o važnim emisija, prije svega, o istoriji Banjaluke, kao i o mnogim drugima, među kojima je i 30 godina Republike Srpske - zaključuje Karadžić.

Sastanak je održan i sa direktorom ЈP Emisiona tehnika i veze Srbije Savom Savićem.

Foto: RTRS