latinica  ћирилица
20/06/2024 |  11:26 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Vodovod Prijedor: Racionalno trošiti vodu

Iz prijedorskog Vodovoda apeluju na građane da racionalno troše vodu, jer je u proteklih nekoliko dana evidentno povećanje potrošnje vode od strane stanovništva.
Vodovod Prijedor - Foto: RTRS
Vodovod PrijedorFoto: RTRS

Ovo je razumljivo imajući u vidu visoke temperature i povećan broj stanovnika u ovom periodu godine.

Međutim, masovna neracionalna potrošnja vode, kao što je zalijevanje poljoprivrednih usjeva, pranje površina i slično, u ovim uslovima može prouzrokovati nedostatak vode za snabdijevanje jednog dijela naših potrošača.

- Vodovod Prijedor, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Prijedoru, vrši redovnu kontrolu kvaliteta vode u centralnom gradskom vodovodu, u lokalnom vodovodu Donja Dragotinja i u vodovodnom sistemu Crno vrelo. Sve analizepokazuju da je voda zdravstveno ispravna i dobrog kvaliteta - rečeno je iz Vodovoda Prijedor.

- Ovim putem apelujemo na naše potrošače da vodu koriste savjesno i racionalno, kako bismo u ovom kriznom periodu obezbijedili vodu za sve naše sugrađane. Nesavjesne potrošače upozoravamo da se ne upuštaju u nedozvoljene radnje neovlaštene potrošnje vode i da u takvim slučajevima slijede kazne koje iznose i po nekoliko stotina maraka - dodali su iz prijedorskog Vodovoda.