latinica  ћирилица
20/06/2024 |  12:30 ⇒ 12:32 | Autor: TANЈUG

Pupovac jednoglasno izabran za šefa Odbora za nacionalne manjine

Hrvatski saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove, danas je jednoglasno i bez rasprave prihvatio prijedlog da se Milorad Pupovac (SDSS) izabere za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.
Milorad Pupovac - Foto: TANЈUG
Milorad PupovacFoto: TANЈUG

Sabor će danas, u okviru tačke o izborima i imenovanjima, raspraviti i prijedlog da se Pupovac izabere za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, prenijela je Hina.

Prošle nedjelje je premijer Hrvatske Andrej najavio da bi Pupovac mogao da bude da bude izglasan za predsjednika toga Odbora, ako bude kandidat Kluba nacionalnih manjina.

- Tradicija je da uvijek Klub manjina daje svog predstavnika da bude predsejdnik tog odbora. Mi ćemo, kao HDZ, poštovati tu tradiciju, i drugi su se partneri s time složili. Domovinski pokret će vidjeti ko će biti kandidat, pa će skladno tome glasati. To je na njima, ali koalicija će normalno funkcionisati - naglasio je premijer Plenković nakon koalicijskog sastanka nove parlamentarne većine.

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava prošle nedjelje je nakon tog sastanka najavio da će DP napraviti svojevrstan korak nazad kao zalog stabilnom funkcioniranju većine.

- Napravili smo kompromis da ćemo vidjeti ko je to ime. Ako to ime bude bilo ko ko nije član SDSS, DP-u je to prihvatljivo. Ako će se raditi o članu SDSS-a kao predstavniku političke stranke, DP i naši saborski zastupnici će biti protiv toga. Uz razumijevanje stava ostatka vladajuće većine da tu priču podrže skladno svojim stavovima i vrijednostima - kazao je Penava.