latinica  ћирилица
20/06/2024 |  12:39 | Autor: SRNA

Јagodić: Meč odluke protiv Slovenije, cijela Srpska uz "Orlove"

Poznati fudbalski trener i legenda Borca iz Banjaluke Vlado Јagodić izjavio je da je današnja utakmica protiv Slovenije odlučujuća kada je riječ o učešću reprezentacije Srbije u završnici Evropskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj, te naglasio da će cijela Republika Srpska tradicionalno navijati za "Orlove".
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF) -
Fudbaleri Srbije (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF)

Јagodić je rekao Srni da će taj meč biti više nego neizvjestan ako se pogledaju raniji rezultati dvije reprezentacije, kada je uglavnom bilo neriješeno.

- Sada je ulog veliki. Međutim, Srbija ima kvalitet i igrače koji mogu da joj donesu plasman u sljedeći krug Evropskog prvenstva. Kvalitetnija je - naveo je Јagodić.

On je dodao da treba prevazići i ostaviti po strani eventualne nesuglasice između pojedinih igrača i selektora Srbije.

- To je ključ ove utakmice u kojoj obje reprezentacije imaju kvalitet. Ali, ako Srbija bude kompaktna i taktički dobra, mislim da može štošta pozitivno napraviti u napadu. Srbiji je u igri samo pobjeda i zato se mora razmišljati o napadu. A Slovenija je jedna od kompaktninijih reprezentacija sa provjerenim trenerom i igračima koji imaju pojedinačni kvalitet, o čemu treba voditi računa -  rekao je Јagodić.

On je naglasio da su ljudi iz Republike Srpske uvijek navijali za Srbiju, te da su upečatljiva grupna gledanja mečeva "Orlova", kakvo će danas biti organizovano u banjalučkoj dvorani "Borik".

- Očekujem u vezi s tim dobar ambijent, navijačku, sportsku i pozitivnu atmosferu. Fudbal je s pravom najvažnija sporedna stvar na svijetu - poručio je Јagodić.

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 15.00 časova u Minhenu igra utakmicu drugog kola Grupe C protiv Slovenije na Evropskom šampionatu.