latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:06 ⇒ 16:07 | Autor: SRNA

Vujičić: Politizacijom pokušali da Srpska ostane bez ministra

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da su bošnjački poslanici politizacijom bolnih tema iz devedesetih godina o kojima nema saglasnosti u BiH pokušali da smijene ministra bezbjednosti Nenada Nešića i Republiku Srpsku ostave bez ministra u Savjetu ministara.
Miroslav Vujičić - Foto: SRNA
Miroslav VujičićFoto: SRNA

Vujičić je rekao da poslanici iz Republike Srpske to nisu dozvolili na današnjoj sjednici Predsjedničkog doma Parlamentrane skupštine BiH.

- Republika Srpska mora imati ministra ministra bezbjednosti u Savjetu ministara. Nismo podržali tu priču koja je neiskrena - rekao je Vujičić novinarima.

Da je više iskrenosti kod kolega poslanika u Predstavničkom domu, kaže Vujičić, moglo bi se razgovarati o radu svakog ministra u Savjetu ministara.

- U tom slučaju ćemo vidjeti da su ministri iz Republike Srpske u prethodne dvije godine postigli daleko bolje rezultate od kolega Bošnjaka i nekih Hrvata - rekao je Vujičić.

On je istakao da poslanici iz Republike Srpske neće dozvoliti da se bilo ko u Savjetu ministara smjenjuje povodom tema koje su bolne, posebno za Srbe, poput Srebrenice i politizacije drugih bolnih pitanja o kojima ne postoji saglasnost u BiH.

Poslanici iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu podržali inicijativu Kluba SDA za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića koja je upućena na usaglašavanje Kolegijumu ovog doma, jer nije dobila entitetsku većinu.