latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:34 | Autor: SRNA

Vulić: SNSD i srpski klub pokazali jedinstvo u zaštiti srpskih interesa

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se danas pokazalo kroz diskusije na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da su Srpski klub i SNSD jedinstveni kada je riječ o zaštiti srpskih interesa.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Ko god želi sa nama dobru saradnju poštovaće nas, kao što mi poštujemo druge narode - navela je Vulićeva.

Govoreći o tački dnevnog reda koja se odnosila na smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, Vulićeva je istakla da se ova, kako je rekla, nepravedna tačka, nije trebala uopšte naći na današnjoj sjednici.

- Citirala sam na sjednici članove Ustava i zakona koje su pokušali prekršiti ljudi koji misle da ovdje mogu da vladaju politikama i da mogu biti kreatori budućnosti, kao što su predlagači inicijative iz SDA - istakla je Vulićeva.

Ona je navela da su se danas pokušala osporiti sloboda izražavanja i prava na mišljenje, a sve u svjetlu dogovora SDA i određenih političkih struktura o smjeni Savjeta ministara.

- Čekaju odluku Suda da se SNSD-u oduzme četvrti delegat u Domu naroda, a onda na sceni imamo ovako nešto što se zove pokušaj oduzimanja prava mišljenja i prava izražavanja - navela je Vulićeva.

Ona je ukazala da svi imaju pravo na mišljenje i obavezu da poštuju sve žrtve iz bilo kojeg naroda, dodajući da se Srbi pokušavaju ubijediti da nad njima nisu počinjeni zločini.

- To nije govor demokratije, budućnosti i prosperiteta. To je govor licemjerstva, lobiranja u međunarodnim krugovima i raspakivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma s ciljem stvaranja islamske BiH - naglasila je Vulićeva i dodala da srpski narod u tome neće učestvovati.

Ona je dodala i da predstavnici srpskog naroda u zajedničkim institucijama neće dozvoliti da bilo ko, na bilo koji način karakteriše srpske ministre.

- Nešić je jedini ministar u Savjetu ministara koji je uz Borjanu Krišto dobio pohvalu kada je u pitanju evropski put BiH - podsjetila je Vulićeva.