latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:35 ⇒ 18:46 | Autor: TANЈUG

Cetinje: Bomba bila postavljena na drvetu

Eksplozivna naprava koja je jutros aktivirana na Cetinju, kada su stradale dvije, a povrijeđene tri osobe, bila je postavljena na drvetu, a aktivirana je daljinskim upravljačem, saopšteno je iz crnogorske policije.
Cetinje (Foto: Tanjug/screenshot) -
Cetinje (Foto: Tanjug/screenshot)

Naprava je aktivirana u 9.10 časova, a u eksploziji kod Sportskog centra na Cetinju poginuli su Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, dok su povrijeđeni Tanasije Јovanović, Desanka Vujović i Mihailo Borozan.

V-d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović izjavio je da je u toku obračun kriminalnih grupa, te da su imali operativne podatke da do ovoga može doći.

On je naveo da je ovo crvena linija, te da Crna Gora ne smije da dozvoli nijednu slučajnu žrtvu.

- Dužni smo da se suprostavimo svakom obliku kriminala. Neće biti laka borba, ali pobijediće država, a ne kriminal - poručio je Radović.

V.d. pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović rekao je da je jutros izvršeno teško krivično djelo teško ubistvo.

- Lica koja su učestvovala u planiranju ovog djela pratila su navike oštećenih i koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa - naveo je Šćepanović.

On je rekao da su u toku pretresi, a da će nakon vještačenja imati više rezultata.

Viši državni tužilac Danka Ivanović Đerić rekla je da su izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet vještačenja, te da je naložena i obdukcija tijela stradalih.

- Od policije očekujem da u saradnji što prije dođemo do izvršilaca - naglasila je Đerićeva.

Po operativnim policijskim podacima, Kaluđerović, Roganović i dvojica povrijeđenih pripadnici su škaljarskog klana i od ranije su poznati policiji.