latinica  ћирилица
20/06/2024 |  16:51 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Remi Srbije i Slovenije; Јović sačuvao nadu srpskom timu (FOTO)

Reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno u drugom meču Evropskog prvenstva sa ekipom Slovenije. Rezultat je bio 1:1.
Srbija - Slovenija (Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA) -
Srbija - Slovenija (Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA)

Strijelac za Sloveniju je bio Karničnik u 69. minuti, a Јović je u posljednjim sekundama spasio Srbiju i postigao pogodak u 95. minutu meča.

Luka Јović je jednim skokom, udarcem i golom donio radost Srbiji, a pritom je sačuvao nadu reprezentaciji da može do eliminacione runde na prvenstvu Evrope.

I protiv Danske 25. juna Srbija će se boriti za pobjedu i prolazak grupe što bi bio odličan rezultat.

Srbija - Slovenija (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Prvo poluvrijeme je prošlo u znaku Slovenije koja je ređala šanse, bila mnogo opasnija, a čak je i pogodila stativu preko Elšnika. "Orlov"i su bili bezopasni u najvećem dijelu vremena, a možda su najveće šanse za gol imali poslije šanse Mitrovića.

Na startu drugog poluvremena "orlovi" su prikazali odličnu igru, bilo je tu opasnih napada, Mitrović je prijetio glavom, a mogli su Slovenci i da postignu autogol kada je Bijol pogrešio poslije centaršuta Gaćinovića.

Kasnije je i Šeško oprobao udarac sa distance, a Rajković je odlično odreagovao i spasio gol.

Ipak, u 69. minutu Slovenija je uspjela da dođe do gola, Karničnik je prošao sjajno, pretrčao cijeli teren i na drugoj stativi postigao gol za 1:0.

Ali, odgovor je stigao u posljednjem momentu, u poslednjoj sekundi utakmice, Јović je pogodio za 1:1 glavom poslije kornera i sada su Slovenci na dva boda, dok je Srbija na jednom bodu.

Drugi meč grupe C danas igraju Danska i Engleska u 18.00 časova.

Srbija treći meč igra protiv Danske u utorak od 21.00 čas.