latinica  ћирилица
20/06/2024 |  17:08 ⇒ 19:30 | Autor: RTS

Kenedi podijelio izjavu Vučića uz poruku: Pozivam SAD, Rusiju i Ukrajinu na pregovore

Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine, plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gdje su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam, napisao je na Iksu kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Јunior uz snimak dijela intervjua predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za Veltvohe.
Robert Kenedi mlađi (Foto:  EPA-EFE/WILL OLIVER, ilustracija) -
Robert Kenedi mlađi (Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER, ilustracija)

Sjedinjene Američke Države odmah moraju da počnu stvarne mirovne pregovore sa Rusijom, a američki, ruski i ukrajinski predstavnici da sjednu za pregovarački sto, smatra nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Јunior, koji je na svom nalogu na Iksu podijelio i snimak dijela intervjua srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu.

- Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gdje su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam - naveo je Kenedi.

Prema njegovim riječima, cijeli svijet je "talac proksi rata" koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca i ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umiješane u sukob.

- Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želio. I mi to treba da želimo - napisao je Kenedi Јunior.

Vučić je u intervjuu za švajcarski Veltvohe, govoreći o ratu u Ukrajini, rekao da Zapad želi pobjedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

- Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije - rekao je Vučić.