latinica  ћирилица
20/06/2024 |  17:37 ⇒ 17:40 | Autor: TANЈUG

Јović poslije meča sa Slovenijom: Daćemo sve od sebe da pobijedimo Dansku

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Јović izjavio je danas u Minhenu da će njegov tim ići na pobjedu protiv Danske u posljednjem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.
Luka Јović (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI) -
Luka Јović (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI)

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su danas u Minhenu bez pobjednika, 1:1 u meču drugog kola grupe C.

Slovenija je povela 1:0 u 69. minutu pogotkom Žana Karničnika, ali je Јović gol u petom minutu nadoknade vremena donio bod Srbiji.

- Uspjeli smo da izvučemo bod na kraju koji će nam značiti jer ćemo imati za šta da se borimo u posljednjoj utakmici protiv Danske - rekao je Јović poslije meča za RTS.

On je pohvalio fudbalere Slovenije.

- Bila je dobra, kvalitetna utakmica, u visokom ritmu. Očekivali smo takvu utakmicu, moram da pohvalim ekipu Slovenije, znao sam da su kvalitetni, ali su me jako pozitivno iznenadili. Na kraju mogli smo da dođemo do pobjede, imali smo situacije u posljednjih 15-20 minuta, ali nismo uspjeli da iskoristimo šanse. Idemo dalje, čeka nas sljedeća utakmica da se pripremimo što bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu - istakao je Јović.

U drugom meču drugog kola grupe C, od 18 sati igraće Engleska i Danska. Engleska je prva na tabeli sa tri boda, Slovenija ima dva, a Danska i Srbija po jedan.

Srbija će u trećem kolu grupe C 25. juna igrati protiv Danske, dok će se Slovenija istog dana sastati sa Engleskom.