latinica  ћирилица
20/06/2024 |  18:59 | Autor: SRNA

Tuzla: Pronađeni gasni pištolj, droga i drugi predmeti

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni su gasni pištolj, droga i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Pronađeno je sedam paketića i metalna kutija u kojima se nalazila droga, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 40 tableta, dvije motorne pile, sjekira, brusilice, motalice sa produžnim kablom, mobilni telefoni.

Pretresi su izvršeni 18. i 19. juna u Lukavcu, Živinicama, Tuzli, Gradačcu i Srebreniku u prostorijama, pomoćnim objekatima i automobilima koja koriste lica koja se dovode ili se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela.

Pretresi su obavljeni po naredbama nadležnih opštinskih sudova, uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pripadnici Uprave policije kantonalnog MUP-a izvršili su petrese sa ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije.