latinica  ћирилица
20/06/2024 |  19:37 | Autor: Agencije

Izvinjenja Srbiji iz UEFA, te Hrvatske i Albanije

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Јovan Šurbatović se još jednom osvrnuo na reakciju povodom skandaloznog ponašanja Albanaca i Hrvata.
Srbija - Slovenija - Foto: RTRS
Srbija - SlovenijaFoto: RTRS

Otkrio je da je dobio izvinjenje, ali i da je uputio pismo UEFA.

Јovan Šurbatović je prvo prokomentarisao remi Srbije sa Slovenijom (1:1).

- Pomješana su osjećanja, s obzirom na to da smo dali gol u posljednjem minutu. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, ali kada ne pobijedite, ne možete da budete zadovoljni – kazao je Šurbatović.

On je ovom prilikom pohvalio navijače Srbije.

– Bilo je dobro, poslali su lijepu sliku iz centra Minhena. Tako i treba da bude, poslije svega što se dešava ovdje, u čast i slavu fudbala. Želim da odam veliku zahvalnost navijačima koji su pružili snažnu podršku, došli su u velikom broju i ponašali se kako treba - istakao je on.

Šurbatović se osvrnuo na reakciju FS Srbije na skandalozno ponašanje Hrvata i Albanaca.

- Reakcija je bila oštra i očekivana. Dešavanja sa tog stadiona su nešto neprihvatljivo, ukoliko se horski uzvikuje "Ubij Srbina" na bilo kom stadionu, moramo da reagujemo i da ne pristanemo na to. Danas smo poslali i protestno pismo UEFA, gdje smo tražili najoštrije kazne i sankcije, da se ovo više ne ponovi. U pismu sam naveo i da se po propisima takva utakmica mora prekinuti, kada se takve stvari dešavaju – istakao je Šurbatović.

Objasnio je zašto je reakcija bila onoliko oštra - da je Srbija spremna da napusti takmičenje.

- Mi smo htjeli da ozbiljno zaprijetimo. Kako možete da učestvujete na EP, ako se toleriše da se uzvikuje "Ubij Srbina"?! To je neprihvatljivo, nema te cijene koju nismo spremni da platimo da se to spriječi - rekao je.

Otkrio je da je primio izvinjenja i UEFA, ali i oba saveza.

- Dobio sam izvinjenje i iz UEFA, ali i od predstavnika oba saveza, ali šta imamo mi od toga. Moramo da učinimo sve da se to više ne dešava. Uvjeren sam da će sankcije biti oštre i rigorozne. Apelujem i na naše navijače da se ponašaju kao dosad, da podržavaju tim snažno, da ostanu gospoda i da ne padaju na provokacije - poručio je Šurbatović.

Podsjetimo, Hrvatska i Albanija igrali su svoj meč drugog kola grupe B u srijedu, a fudbal je pao u drugi plan zbog ponašanja navijača.

Prije utakmice su zajedno vrijeđali Srbe, Albanci su unijeli zastavu "Kosovo je Albanija" i simbole OVK, a onda su zajedno na utakmici pjevali uvredljive pjesme.