latinica  ћирилица
20/06/2024 |  22:34 | Autor: SRNA

Istočno Sarajevo: Poetsko-muzičko veče Miloševića i Režaka

U Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo večeras je održano poetsko-muzičko veče "Poezija i pjesma života" pjesnika Marka Miloševića i kantautora Borisa Režaka, koje je povodom 28 godina postojanja kao poklon čitaocima organizovala gradska Matična biblioteka.
Istočno Sarajevo - poetsko-muzičko veče "Poezija i pjesma života" - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - poetsko-muzičko veče "Poezija i pjesma života"Foto: SRNA

Direktor Matične biblioteke Istočno Sarajevo Nataša Kulašinac izrazila je zadovoljstvo što je interesovanje za poetsko-muzičko veče dva sjajna umjetnika bilo veliko.

- Večeras smo akcenat stavili na naše čitaoce, ljude koji svakodnevno dolaze u biblioteku i s nama dijele svoje najljepše trenutke, ali i one stidiljivije koji će tek da uđu u svijet knjige - rekla je Kulašinčeva.

Ona je dodala da je u planu da se u narednim godinama svakog juna organizuje neki sličan događaj kako bi se čitaocima ponudio i takav sadržaj.

Istakla je da je zadovoljna činjenicom da je svake godine sve više čitalaca, napomenuvši da je u eri moderne tehnologije veoma bitno pokazati važnost biblioteke i knjige.

Inače, Matična biblioteka ove godine obilježava 28 godina postojanja.

Marko Milošević, autor četiri zbirke poezije "Kroz život dušom", "Pobjeda sebe", "Zahvala" i "Kaput", sa zajedničkm podnaslovom "Poezija života", izrazio je zadovoljstvo što se predstavio publici u Istočnom Sarajevu.

Milošević je istakao da mu je izuzetno drago zbog činjenice da su članovi Matične biblioteke imali prednost pri nabavljanju ulaznica, te što još ima ljudi koji prate ovakve događaje i znaju da cijene lijepu riječ i prave vrijednosti.

Kad je riječ o konceptu poetsko-muzičko veče, Milošević je rekao da je on došao na tu ideju i da je jedini pjesnik koji govori svoje stihove.

- Ima glumaca koji rade kabare gdje kombinuju muziku i poeziju, ali da neko govori svoje stihove, a Boris da pjeva svoje pjesme – toga nema. Mislim da smo se izdvojili po tome, i za godinu dana koliko nastupamo, imamo 90 nastupa, što je impozantno - rekao je on.

On je istakao da je na njihovim nastupima uvijek veliko interesovanje publike, da uvijek bude lijepih utisaka, a da zarada ide u humanitarne svrhe.

Režak je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da nastupa u Narodnom pozorištu, te podsjetio kako je došlo do saradnje sa Miloševićem.

- Prosto sam pomislio ko sada sluša poeziju, a ja za klavirom izvodim svoje pjesme. Nije mi se u početku učinilo da će to biti toliko primamljivo, a ispostavilo se potpuno suprotno i uvijek se traži karta više. Sada smo svaki dan u nekom drugom pozorištu ili kulturnom centru - rekao je Režak.

Poznati banjalučki kantautor je najavio da će u Istočnom Sarajevu nastupiti ponovo sa svojim bendom 28. avgusta.

Režak je do sada objavio albume "Nakon toliko godina" i "Korak dalje", a učestvovao je na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu.