latinica  ћирилица
21/06/2024 |  07:17 ⇒ 07:22 | Autor: sputniknews.com

Poraz za Alkarasa i Medvedeva

Danil Medvedev, najbolji ruski teniser, poražen je u osmini finala turnira u Haleu od Kineza Žižen Žanga rezultatom 6:3, 2:6, 7:6. Zatim je i Karlos Alkaras doživio poraz na Kvinsu od DŽeka Drejpera sa 7:6 (7:3), 6:3.
Karlos Alkaras (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN) -
Karlos Alkaras (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN)

Veliko iznenađenje dogodilo se u drugom kolu turnira u Haleu!

Djelovalo je da Danil Medvedev neće imati velikih problema sa Žižen Žangom, ali u šestom gemu sve se promijenilo. Ruski teniser spasao je tri, ali ne i četvrtu brejk loptu.

Sa druge strane, Danil protivniku nikako nije mogao da zaprati na njegov servis i poslije samo 29 minuta igre peti reket svijeta bio je u problemu.

U drugom setu ponovo je bio ključan šesti gem. Ovoga puta brejk je napravio Medvedev koji je Kinezu oduzeo servis gem i u samoj završnici seta, pa se tako očekivalo da slijedi preokret.

Sve je ka tome i vodilo jer je Danil u trećem setu poveo uz brejk 2:0, ali nakon što je Žang taj brejk vratio vodila se velika borba i niko više nije imao nijednu brejk loptu. Presudio je taj-brejk u kom je Danil ispustio prednost od 4:1 i potom dopustio protivniku preokret i konačnu pobjedu.

Ovaj poraz definitivno nije dobar znak za Medvedeva na početku sezone na travi, ali sa druge strane treba imati u vidu da je ovo i jedna vrsta pripreme za Vimbldon.

Istina je međutim i da Rusu trava nije omiljena podloga pa tako i očekivanja nisu najveća.

Španski teniser Karlos Alkaras sa druge strane nije uspio da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Kvinsu, pošto je u osmini finala poražen od Britanca DŽeka Drejpera 7:6 (7:3), 6:3. Meč je trajao jedan sat i 40 minuta.

Ovo je bio treći međusobni duel španskog i britanskog tenisera, a prvi trijumf Drejpera, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

Alkaras nije uspio da odbrani titulu na turniru u Kvinsu zbog čega će narednog ponedjeljka pasti na treće mjesto ATP liste, dok će drugu poziciju preuzeti Novak Đoković.