latinica  ћирилица
21/06/2024 |  09:51 ⇒ 11:22 | Autor: RTRS

Vodovod: Potrošnja vode se ne smanjuje; Apel da se koristi samo za osnovne potrebe

Potrošnja vode u Banjaluci se ne smanjuje i pored svih naših apela da se racionalno troši, saopšteno je iz Vodovoda.
Vodovod - Foto: RTRS
VodovodFoto: RTRS

- Molimo vas da shvatite ozbiljnost situacije i da vodu koristite samo za osnovne potrebe - naglašavaju iz Vodovoda.

Iz Vodovoda preciziraju da u rezervoarima Tunjice 1 i 2 ima određena količina vode, tako da donji dijelovi Dragočaja i ostalih naselja koja su direktno na ovim rezervoarima imaju vodu.

- Nivo vode u Tunjicama, međutim, ne omogućava prepumpavanje u rezervoar Ramići, pa su Kuljani, više zone Dragočaja i Ramići i dalje bez vode - navode iz Vodovoda.

Iz Vodovoda dodaju da je rezervoar Prijakovci bez vode. Kako navode, jutros su pušteni Rekavice i Mandići i na tom području trenutno situacija je zadovoljavajuća.

- U Krminama je pukla cijev i ispraznila taj rezervoar, tako da su bez vode Krmine i Ljubačevo. Ekipa Vodovoda već je otišla na intervenciju - poručuju iz Vodovoda. 

Korisnike obavještavaju da  će u petak, 21. juna 2024. godine, biti izvođeni radovi u Šarplaninskoj ulici (Petrićevac), Ciglanama (Šargovac) te u Barlovcima.

Ekipe Vodovoda zadužene za lokalne vodovode danas će mijenjti pumpu u Bočcu, te rješavati kvar u Krminama, zbog kojeg su bez vode ostali Krmine i Lubačevo, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da u periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja. Iz Vodovoda potrošače mole za strpljenje i razumijevanje.

U toku prethodnog dana vodosnabdijevanje grada Banjaluka bilo je uredno, a ista situacija se očekuje i danas

Iz Vodovoda ističu da kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće, kao i da će ekipe sektora Održavanje danas raditi na pregledu i otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži.