latinica  ћирилица
21/06/2024 |  09:53 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Dujaković: Ponosno smo nastupali pod zastavom Republike Srpske (VIDEO)

Ponosno smo nastupali ispod zastave Republike Srpske i drago mi je što sam bio prvi takmičar koji je osvojio medalju za Srpsku na igrama BRIKS-a, rekao je mladi karatista Pavle Dujaković koji je nedavno u Kazanju osvojio bronzanu medalju.
Pavle Dujaković - Foto: RTRS
Pavle DujakovićFoto: RTRS

Dujaković je gostujući u našem Јutarnjem programu izrazio nadu da njegova bronzana medalja neće biti posljednja jer, kako je rekao, igre BRIKS-a traju do nedjelje.

- Velika mi  je čast što sam prvi koji je osvojio medalju. Nije bilo lako zbog jake konkurencije i velikog pritiska zbog mog protivnika Rusa i  domaće publike. Veliku podršku su mi pružili naši navijači kojima se posebno zahvaljujem - kaže Dujaković.

Naglasio je da osvojena bronzana medalja u Kazanju kruna njegovor dosadašnjeg rada i da mu sada predstoji ozbiljno takmičenje u seniorskoj kategoriji.

Trener Pavla Dujakovića, Branko Derajić ističe da im je od samog osnivanja Karate kluba Energija cilj bio da se nađu u vrhu ovog sporta.

- Bronzana medalja u Kazanju je kruna našeg truda i rada. Ona je samo početak Pavlove karijere i njegovo vrijeme tek dolazi - rekao je Derajić.

On je dodao da je vizija njihovog trenerskog rada ljuvab prema sportu i istrajnost.

- Bez toga nema ni vrhunskih rezultata. Ipak, sve to ne bismo postigli bez podrške institucija Srpske, grada i sponzora kojima se takođe zahvaljujemo - istakao je Derajić.

Da podsjetimo, banjalučki karatista Pavle Dujaković svojio je bronzu na na sportskim igrama BRIKS-a u kategoriji do 60 kilograma i tako postao prvi takmičar iz Srpske koji se okitio medaljom.

U borbi za treće mjesto Pavle je savladao domaćeg takmičara Ilju Savina.