latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:16 ⇒ 11:25 | Autor: TANЈUG

Vatrogasci dežuraju u dvorištu fabrike boja u Šidu, inspekcija obišla mjesto požara

Vatrogasci danas dežuraju u fabrici boja i lakova u Šidu, gdje je juče u požaru poginuo jedan radnik, a na mjesto događaja izašli su i republička ekološka inspekcija, kriminalistička policija zadužena za poslove zaštite životne sredine i drugi nadležni organi.
Požar (Foto: EPA-EFE/RAJAT GUPTA/ilustracija) -
Požar (Foto: EPA-EFE/RAJAT GUPTA/ilustracija)

- Radi se na saniranju štete, a očekujem od nadležnih organa da reaguju u ovom slučaju u skladu sa zakonom i propisima - rekao je predsjednik Opštine Šid Zoran Semenović.

Iako je požar koji je juče oko 11:30 buknuo u fabrici boja i lakova u Šidu ugašen, dim se i dalje širi ovim mjestom.

- Sve preventivne mjere su preduzete, otrovni dim se kretao u pravcu zapada. Ni građani Sremske Mitrovice ne treba da brinu, s obzirom na to da dim nije išao u tom smjeru - rekao je Semenović.

On se zahvalio vatrogasnim službama "koje su dale sve od sebe da se požar ugasi i istovremeno u ime svih Šiđana i predstavnika lokalne samouprave" izjavio duboko saučešće porodici nastradalog radnika.

Na teren su, prema riječima predsjednika Optine Šid izašli i republička ekološka inspekcija, kriminalistička policija zadužena za poslove zaštite životne sredine i drugi nadležni organi.

U požaru je nastradao radnik fabrike P. Ј., saopštila je Opština Šid.

Danas je situacija u Šidu mirnija, a saobraćaj prema Vašici se odvija nesmetano, za razliku od jučerašnjeg dana, kada je tokom akcije gašenja požara bio zatvoren.

Radnici koji su evakuisani iz objekta su podvrgnuti medicinskim pregledima, tačnije njih 22, koji su se nagutali dima.

Istraga o uzroku požara je u toku.