latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:40 ⇒ 14:33 | Autor: RTRS

Predsjednik i premijer Srpske pomogli sanaciju kuće za višečlanu porodicu Kostadinović (VIDEO)

Višečlana porodica Kostadinović sa sedmoro djece, od kojih dvoje ima zdravstvene probleme, dobila je od Centra za socijalni rad kuću na korišćenje u banjalučkom naselju Kuljani.
Kuća u Kuljanima, ustupljena porodici Kostadinović - Foto: RTRS
Kuća u Kuljanima, ustupljena porodici KostadinovićFoto: RTRS

Međutim, kuća je trošna i neuslovna i bilo je potrebno sanirati je i učiniti uslovnom za život.

Slađana i Duško Kostadinović marljivo su krenuli sa obnovom kuće u Kuljanima, ali to nisu mogli sami i bila im je potrebna pomoć da je učine uslovnom za život.

- Majka sam sedmoro djece, od kojih su dva dječaka distrofičari, nepokretni u kolicima. Živimo u Šarovcu već 15 godina, u kući koja nije u našem vlasništvu. Dobili smo je na korišćenje, ali je vlasnik rekao da moramo da je napustimo. Onda nam je Grad donirao ovu kuću koja je u devastiranom stanju i mora da se radi od početka - rekla je Slađana.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković izdvojili su sredstava potrebna da se završe radovi na sanaciji, kako bi kuća bila useljiva, a porodica Kostadinović konačno imala krov nad glavom.

Zahvaljujući donaciji predsjednika i premijera ova porodica imaće uslovne prostorije za život i sve porodične aktivnosti.