latinica  ћирилица
21/06/2024 |  11:50 | Autor: RTRS

Panamski fudbaler Puma Rodrigez novi igrač Crvene zvezde (FOTO)

Panamski fudbaler Puma Rodrigez novi je igrač Crvene zvezde, saopštio je danas klub iz Beograda.
Puma Rodrigez (Foto:  EPA-EFE/ESTELA SILVA) -
Puma Rodrigez (Foto: EPA-EFE/ESTELA SILVA)

Rodrigez (26) igra na poziciji krilnog napadača, sa Zvezdom je potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju da se saradnja nastavi još jednu sezonu.

- Zaista sam mnogo srećan, zbog prilike koja mi je ukazana, zahvalan sam klubu na tome. Došao sam ovde sa velikom željom i entuzijazmom, veoma sam srećan zbog toga. Imao sam priliku da igram u prvoj ligi Portugala, takođe sam debitovao i u španskoj Primeri - izjavio je Rodrigez za klupski sajt.

Panamski fudbaler je za nacionalnu selekciju odigrao 48 utakmica i postigao šest golova, nastupao je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istkao je zadovoljstvo zbog dolaska Rodrigeza.

- Veoma je važno da smo "potpisali" Pumu, igrača koji nastupa na krilnim pozicijama. Može sa podjednakim uspjehom da igra na levom i desnom boku. Poslije odlaska Osmana Bukarija, pozicija na desnoj strani je ostala upražnjenja. Vrlo smo zadovoljni, jer smo potpisom Pume riješili pitanje te pozicije - rekao je Mrkela.

Puma Rodrigez je, kako kaže, veoma kvalitet igrač, dolazi iz Famalikaa.

- Igrao je u Španiji i za Sporting iz Hihona, a standardni je reprezentativac Paname. Vjerujem da će se brzo adaptirani na nove obaveze, na klub, te da će ostvariti odlične rezultate i pružati najbolje partije na Marakani - rekao je Mrkela.

Rodrigez je u karijeri nastupao za Ćoriljo, GENT, Istru, Alaves, Lugo, Sporting Hihon i Famalikao.