latinica  ћирилица
21/06/2024 |  12:05 ⇒ 12:06 | Autor: RTRS

Vučić: KFOR garant bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa generalom Vazduhoplovne komande NATO i komandantom ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi generalom DŽejmsom Hekerom da je KFOR garant mira i bezbjednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

Vučić je istakao da je imao dobar razgovor sa generalom Hekerom sa kojim je razmotrio bezbjednosnu situaciju u zemlji i regionu, posebno na Kosovu i Metohiji, kao i sveobuhvatne aspekte partnerske saradnje koju Srbija ima sa vazduhoplovnom komandom NATO i komandantom ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi.

- Ponovio sam zahvalnost snagama KFOR-a, koje su garant mira i bezbjednosti našeg naroda na Kosovu i Metohiji, i izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim povjerenjem i dobrom saradnjom, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije - objavio je Vučić na Instagramu.

On je naveo da je sa Hekerom razgovarao i o jačanju saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane, koja doprinosi kako jačanju odbrambenih kapaciteta Srbije, očuvanju mira i stabilnosti, tako i unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)