latinica  ћирилица
21/06/2024 |  12:23 ⇒ 13:04 | Autor: RTRS

Učenica Ivana Krunić iz Ljubinja pobjednik međunarodnog literarnog konkursa "Epoha" u Rusiji (FOTO)

Ivana Krunić, učenica trećeg razreda gimnazije "Svetozar Ćorović" iz Ljubinja je sa svojim radom o stradanju Srba u Drugom svjetskom ratu osvojila prvu nagradu na Međunarodnom konkursu "Epoha" Univerziteta "L. N. Tolstoj" u Rusiji, saopšteno je iz Centra za ruske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.
Ivana Krunić - Foto: Ustupljena fotografija
Ivana KrunićFoto: Ustupljena fotografija

Univerzitet "L. N. Tolstoj" iz Tule povodom Međunarodnog dana ruskog jezika organizovao je literarni konkurs "Epoha" za studente i učenike srednjih škola.

Posredstvom Centra za ruske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, koji uspješno sarađuje sa Univerzitetom iz Tule, poziv za učešće proslijeđen je i učenicima iz Republike Srpske.

U izuzetno velikoj konkurenciji radova učenica trećeg razreda gimnazije "Svetozar Ćorović" iz Ljubinja osvojila je prvo mjesto u kategoriji proznih radova.

Ivana Krunić (Foto: Ustupljena fotografija)

Ivanin literarni rad opisuje tragičnu priču njenih predaka i stradanje koje je porodica preživjela u Drugom svjetskom ratu.

Tekst pod nazivom "Pamtilo se, ne ponovilo se" pisan je na ruskom jeziku, pod mentorstvom profesorice ruskog jezika Galine Bokić i jedan je od tri rada koji su ljubinjski učenici poslali na ovaj konkurs.

Pored Ivane Krunić, na konkursu su učestvovale Viktoria Soldo i Lidija Mijatović.

Centar za ruske studije Filološkog fakulteta nastavlja svoju misiju povezivanja ruskih i srpskih obrazovnih ustanova i pružanja podrške nadarenim učenicima koji u sve većem broju biraju izučavanje ruskog jezika, književnosti i kulture, navodi se u saopštenju.