latinica  ћирилица
21/06/2024 |  21:01 ⇒ 22/06/2024 | 07:08 | Autor: SRNA

Zahvaljujući Vladi Srpske obezbijeđeno još 200 protivgradnih raketa

"Protivgradnoj preventivi" danas je isporučeno još 200 protivgradnih raketa za koje je sredstva obezbijedila Vlada Srpske, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, rekao je direktor ovog javnog preduzeća Tihomir Dejanović.
Protivgradne rakete - Foto: ilustracija
Protivgradne raketeFoto: ilustracija

- Zajedno sa 1.300 raketa koje su isporučene sredinom maja broj od 1.500 raketa nam omogućava da nesmetano reagujemo u svim situacijama grmljavinskih nepogoda u sezoni - rekao je Dejanović za Srnu.

On je naveo da je od prošlogodišnje sezone preostalo 1.950 raketa, dok se do kraja juna očekuje isporuku još 200 raketa iz Srbije, čime će biti zaokružena nabavka od 1.700 raketa u ovoj sezoni i zadovoljene potrebe protivgradnih stanica za redovnom popunom.

Dejanović je podsjetio da je ovogodišnja sezona imala 26 dana sa dejstvima i da je do sada utrošeno 620 protivgradnih raketa.

- Narednih dana očekujemo promjenu vremena sa padom temperature i padavinama, uz jaku grmljavinu i nepogode, što ćemo pratiti u pojačanom dežurstvu - rekao je Dejanović.

Dodao je da je na branjenom području ove godine aktivno više od 300 protivgradnih stanica od čega su više od polovine automatske, što je omogućilo dejstvo u svim meteorološkim uslovima i u svako doba dana i noći.