latinica  ћирилица
21/06/2024 |  22:19 | Autor: SRNA

Trebinje: Veče folklora okupilo 27 ansambala iz regiona i svijeta

U Trebinju je večeras otvoren 11. Međunarodni festival "Veče folklora pored Trebišnjice", koji je okupio 27 ansambala, pjevačkih grupa i solista iz regiona i svijeta.
11. Međunarodni festival "Veče folklora pored Trebišnjice", - Foto: SRNA
11. Međunarodni festival "Veče folklora pored Trebišnjice",Foto: SRNA

Na trebinjskom Trgu slobode večeras i sutra nastupiće ansambli iz regiona, Grčke, Bugarske, Rusije, Vijetnama.

Nebojša Ratković, predsjednik Ansambla nacionalnih igara "Јovan Dučić" koji je organizator, rekao je novinarima da ovaj festival mnogo znači za Trebinje.

- Kroz naš grad je za ovih 10 festivala došlo i prodefilovalo više od 30.000 folkloraša iz raznih regiona - rekao je Ratković i zahvalio Gradskoj upravi i drugim privrednim subjektima koji su podržali organizaciju.

On je istakao da će i ove godine za najbolje učesnike žiri sutra dodijeliti zlatne, srebrne i bronzane statue.

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je otvorio manifestaciju, rekao je da ovaj festival po kontinuitetu, broju učesnika, organizaciji i posjećenosti može da ponese epitet svjetskog festivala.

- Јedanaesta godina ovog festivala iz godine u godinu sve veći broj učesnika predstavljaju kontinuitet koji je za svako poštovanje i potvrda je kvalitetnog rada i nesebičnog zalaganja predstavnika i članova Ansambla nacionalnih igara "Јovan Dučić" - rekao je Bošković.