latinica  ћирилица
22/06/2024 |  10:41 ⇒ 10:42 | Autor: RTRS

Košarac: Političko Sarajevo godinama ne sluša upozorenja, lakše im je da za sve okrive Srpsku

Političko Sarajevo će optužiti Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika za opstrukcije, a nijednom riječju se neće osvrnuti na činjenicu da FBiH blokira raspodjelu sredstava “Elektroprenosa BiH” i investicioni ciklus koji bi se desio deblokadom tih sredstava, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Politika Trojke funkcioniše po onoj "drž'te lopova". Ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću i ekipi je mnogo jednostavnije i lakše optužiti Dodika i Srpsku za sve, umjesto preuzeti odgovornost i uhvatiti se ukoštac sa problemima. Konaković će optužiti Dodika za blokade i neizostavno sve to povezati sa Putinom, jer valja mu se dodvoriti glasačkom tijelu. Prećutaće Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i privreda FBiH imaju najpovoljniju cijenu gasa - napisao je Košarac na društvenoj mreži "Instagram".

Dodaje, da se FBiH odlučila da se ogluši na sva upozorenja.

- Godinama upozoravamo na ugroženost prenosne mreže i potrebu da se ona zanovi i modernizuje. Milionska sredstva drže u blokadi, bez volje da se taj novac raspodijeli i investira. I onda nam se dogodi energetski kolaps. No, za bošnjački politički faktor raspad elektroenergetskog sistema je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove. Primarno je populistički i kao papagaj ponavljati “Krivi su Dodik i Putin bla bla bla“, tobože brinući o interesu građana - napominje Košarac.

Kaže, umjesto neosnovanih optužbi i manipulacija, bilo bi neuporedivo bolje i korisnije da se pozabave stanjem u FBiH, koja je i u energetskom sektoru u kašnjenju u odnosu na Srpsku, što je ocjena Energetske zajednice.