latinica  ћирилица
22/06/2024 |  11:26 | Autor: SRNA

Dačić: Policija će osigurati javni red i mir za vrijeme festivala "Mirdita"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će policija ispuniti svoj zadatak i osigurati javni red i mir za vrijeme trodnevnog festivala "Mirdita" u Beogradu, koji je najavljen i za Vidovdan, 28. jun.
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/) -
Ivica Dačić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/)

Dačić je objasnio da će MUP uspješno odgovoriti potencijalnim rizicima, koji mogu da budu izazvani odlukom organizatora da događaj na kojem se promoviše kultura kosovskih Albanaca održe na Vidovdan, čemu se protive brojne organizacije i najavljuju proteste i radikalne mjere u slučaju da bude održan.

- U ovom slučaju treba razdvojiti politički i bezbjednosni aspekt. Pitanje je šta je u političkom smislu najbolje uraditi, a da se ne nanese šteta državi. Zato treba osigurati bezbjednost učesnika tog događaja. Ako se festival i održi, mi smo spremni da osiguramo javni red i mir - rekao je Dačić za TV Prva.

On je ukazao da je riječ o projektima koji se rade godinama unazad, dodajući da je stvar u tome što je takve događaje moguće organizovati u Beogradu, ali da nije siguran da bi to bilo izvodljivo u Prištini.

Festival "Mirdita, dobar dan", planiran je da bude održan u Beogradu od 27. do 29. juna, a održava se od 2014. godine.