latinica  ћирилица
22/06/2024 |  13:00 ⇒ 13:22 | Autor: SRNA

Mickoski: Izborom nove reformske Vlade počinje novo poglavlje u zemlji

Sobranje je počelo sjednicu na kojoj bira novu vladu Sjeverne Makedonije koja će imati 24 člana, a mandatar Hristijan Mickoski je istakao da će izborom nove reformske Vlade konačno početi novo poglavlje o zemlji.
Hristijan Mickoski (foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Hristijan Mickoski (foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Mickoski, koji je i lider VMRO-DPMNE, rekao je prije sjednice da je ovo istorijski dan, parlamentarna debata za izbor nove vlade kojom će se okončati period kriminala, loših vrijednosti i razočarenja.

- Izborom nove reformske Vlade konačno počinje novo poglavlje o našoj zemlji  saopštio je Mickoski na društvenim mrežama.

On je istakao da su se građani Sjeverne Makedonije u prošlosti suočavali sa mnogim izazovima, ali su uvijek bili lojalni državi i davali sve od sebe da budu slobodni, nezavisni i prosperitetni.

U kabinetu Mickoskog 15 članova je iz koalicije koju predvodi VMRO-DPMNE, šest iz koalicije "Vredi" i dva iz ZNAM, javljaju makedonski mediji.

Mickoski je ranije najavio da će predsjednik Socijalističke partije Ljupčo Dimovski biti predložen za zamjenika predsjednika vlade koji je odgovoran za politički sistem, dok će Ivan Stoilković iz Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji biti predložen za zamjenika predsjednika vlade i ministra za odnose sa zajednicama.

Mickoski je predsjednik VMRO-DPMNE koja je na parlamentarnim izborima u maju pobijedila sa 43,14 odsto glasova.