latinica  ћирилица
22/06/2024 |  15:00 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Drugo kolo grupe F: Česi dolaze do izjednačenja (FOTO)

U prvom meču današnjeg programa u grupi F sastaju se Gruzija i Češka.
Gruzija Češka (foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH) -
Gruzija Češka (foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH)

Češka je krenula ofanzivno po izjednačenje, ali prvi su zaprijetili Guzijici iz kontranapada. Nisu pogodili, i kazna je stigla. Nakon stative loptu u mrežu je ugurao Šik u 59. minutu. Sada je sve otvoreno.

Počeo je drugi dio igre, Česi moraju ići na sve ili ništa, ako žele kakvu takvu šansu u prolazak dalje. Nepremostiva prepreka u prvom poluvremenu bio im je golman Gruzije Kverkvelia.

Na poluvrijeme Gruzijci idu sa prednosti

U finišu prvog poluvremena Gruzija dolazi do prednosti. Nakon VAR intervencije Gruzija je iskoristila penal, a strijelac je bio Mikautadže u drugom minutu nadoknade prvog dijela igre.

I dalje su Česi bili opasniji, ali i Gruzija se oslobodila početnopg pritiska, zaprijetila je nekoliko puta. Česima je poništenjn i pogodak nakon VAR intervencije.

Prve minute prošle su u totalnoj ofanzivi Češke, stvorili su i nekoliko prilika, ali odlični golman Gruzije zauastavio je sve pokušaje čeških napadača.

Sudija Daniel Zibert iz Njemačke dunuo je u pištaljku za početak meča.

Evo i sastava:

Gruzija: Kverkvelia, Kašia, Dvali, Tsitaišvili, Mekvabišvili, Davitašvili, Kohorašvili, Kakabadže, Mikautadže, Kvaračkelija.

Češka: Stanek, Holeš, Hranač, Krejči, Souček, Provod, Јurašek, Coufal, Hožek, Černi, Šik.

Meč u Hamburgu biće za obje ekipe veoma značajan jel ulaze sa nula bodova u ovaj susret, i ko napusti teren pognute glave ima jako male šanse da evenutalno dođe do eliminacione faze takmičenja.

Gruzija je u prvom kolu poražena od Turske (1:3), dok su Česi poslije preokreta izgubili od Portugalije (1:2).

U preostala dva meča u 18.00 časova igraju Portugalija i Turska, dok u 21.00 čas sastaju se Belgija i Rumunija.