latinica  ћирилица
22/06/2024 |  22:00 | Autor: SRNA

Na "Vidovdanskom saboru" nastupili ansambli iz Srpske i Srbije

"Vidovdanski sabor" održan je večeras u Zvorniku, a nastupila su kulturno-umjetnička društva /KUD/ iz Republike Srpske i Srbije.
"Vidovdanski sabor" u Zvorniku - Foto: SRNA
"Vidovdanski sabor" u ZvornikuFoto: SRNA

Na "Vidovdanskom saboru" nastupili su KUD-ovi "Mladost" iz Pecke, "Elektroporcelan" iz Aranđelovca, "Kostolac" iz Kostoca, "Branko Radičević" iz Sremske Mitrovice i domaćin "Sveti Sava" iz Zvornika.

Predsjednik zvorničkog KUD-a Dragan Golić rekao je novinarima da mu je žao što zbog obilne kiše nisu mogli održati ovaj događaj na otvorenom, već u Rekreativno-sportskom centru.

Golić je naglasio da je ovaj sabor veoma važan jer je Vidovdan jedan od najznačajnijih praznika kod Srba, i dodao da se ovim događajem čuvaju tradicija i narodni običaji.

Dragan Đorđević, umjetnički rukovodilac Folklornog ansambla "Branko Radičević" iz Sremske Mitrovice, izrazio je zadovoljstvo što su dio "Vidovdanskog sabora" u Zvorniku.

- Osnovna naša djelatnost je očuvanje tradicije i rado učestvujemo na ovom saboru - rekao je Đorđević, koji je i predsjednik Međunarodne federacije folklornih ansambala Srbije.

Ističući da imaju odličnu saradnju sa KUD-om "Sveti Sava", Đorđević je rekao da će zvorničko društvo biti njihov gost na Međunarodnom festivalu folklora u avgustu.

Organizator "Vidovdanskog sabora" je KUD "Sveti Sava", a pokrovitelj Grad Zvornik.