latinica  ћирилица
22/06/2024 |  23:10 ⇒ 23/06/2024 | 08:13 | Autor: RTRS

Nevrijeme poslije vrelog talasa – jaki pljuskovi, grmljavina i grad širom Srbije, vanredna situacija u Osečini (VIDEO)

Jaki pljuskovi, grmljavina i grad pogodili su Srbiju poslije vrha toplotnog talasa i temperatura do 40 stepeni.
Led - Foto: ilustracija
LedFoto: ilustracija

Nepogoda praćena grmljavinom zahvatila je područje Kolubarskog okruga (Osečina i okolina), navodi RHMZ, koji je izdao upozorenje na jačanje i premještanje nevremena prema Koceljevi.

Podrinje i Mačvanski okrug pogodili su jaki pljuskovi, grmljavina i grad.

U Zlatiborskom, Moravičkom i Raškom okrugu na jugozapadu zemlje ponegdje su zabilježeni pljuskovi sa grmljavinom uz rijetku pojavu grada, kao što je na primjer bilo u Kraljevu..

Nevrijeme praćeno gradom pogodilo je danas nekoliko ivanjičkih sela, a predsjednik ove opštine Momčilo Mitrović kaže da će biti oformljena komisija za procjenu štete.

- Grada je bilo u Katićima, Anatemi i na čitavom potezu ka Močiocima. Grad je padao veličine lješnika oko 15 minuta. Međutim, opasnost od novih padavina još uvek traje i protivgradni strijelci i dalje dejstvuju - rekao je Mitrović.

Kolika je pričinjena šteta još uvijek se sa sigurnošću ne može reći, sve dok ne prođe opasnost od novih padavina, napominje on.

- Biće oformljena nova komisija opštine Ivanjica koje će izaći na teren i utvrditi pričinjenu štetu. Prema riječima mještana, najviše je gubitaka u malinjacima - rekao je Mitrović.

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je poslije podne i Arilje.