latinica  ћирилица
23/06/2024 |  08:18 ⇒ 08:18 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska sprovodi i poštuje što je potpisano u Dejtonu (VIDEO)

Republika Srpska sprovodi i poštuje sve što je potpisano u Dejtonskom sporazumu, ali isto tako odbija da primijeni, poštuje i sprovodi ono što je nametnuto mimo tog sporazuma, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Nebrojenim nametanjima i svojevoljnim prekrajanjem dogovorenog i potpisanog, strani zavojevači su trajno i nepovratno oskrnavili Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, želeći da svedu entitete na rang lokalnih organa. Ne samo da nisu uspjeli u svojim namjerama, već su Republici Srpskoj dali novu snagu i političku mudrost. Republika Srpska jeste strana, subjekt i potpisnik svih aneksa Dejtonskog sporazuma - navodi Dodik na društvenoj mreži "Instagram".

Dodik ističe da je tokom sedmice imao sastanak s Milicom Đurđević Stamenkovski, ministrom za porodicu i demografiju Srbije.

- Prisustvovao sam i koncertu “Poklon Banjaluci” Univerziteta u Banjaluci. Na Јahorini sam prisustvovao sastanku s rukovodstvom Sarajevo-gasa i Srbijagasa i svečanom otvaranju radova na distributivnom gasovodu Pale - Јahorina - dodaje Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)