latinica  ћирилица
23/06/2024 |  09:48 ⇒ 13:01 | Autor: SRNA

Gojković: Besmislen pokušaj da se srpski narod proglasi genocidnim

Predsjednik Pokrajinske vlade Maja Gojković ocijenila je da je besmislen pokušaj da Srbi budu proglašeni genocidnim, jer je dobro poznato da u svojoj istoriji to nikada nisu bili.
Maja Gojković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/) - Foto: RTRS
Maja Gojković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/)Foto: RTRS

Gojkovićeva je istakla da je zahvljajući srpskim i žrtvama velikih naroda u dva svjetska rata Evropa mogla da odahne duži niz godina.

Govoreći o Svesrpskom saboru i deklaraciji koja je na njemu usvojena, Gojkovićeva je ocijenila da je riječ o istorijskom događaju, jer na političkoj sceni dugo nije bilo tako snažne poruke važnih političkih činilaca u Srbiji i Republici Srpskoj, uz prisustvo srpskih predstavnika iz zemalja regiona.

- Potrebni su nam zajednička kultura i obrazovanje, uz veliku sabornost Srpske pravoslavne crkve, koja je naš krov ispod kojeg živimo vekovima - rekla je Gojkovićeva za "Večerenje novosti".

Ona je dodala da je sa Sabora prvenstveno upućena poruka zajedništva i mira, ističući da je riječ mir danas najskuplja riječ u Evropi i u svijetu, a i u okruženju.

Komentarišući negativne reakcije na Svesrpski sabor, Gojkovićeva je ocijenila da je uočljivo da se niko ne raduje slozi srpskog naroda i da je to vidljivo i kroz istoriju.