latinica  ћирилица
23/06/2024 |  13:29 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Potencijali distrikta Brčko i dalje nisu dio turističke ponude (VIDEO)

Distrikt Brčko ima povoljan geografski položaj, prirodne karakteristike ali i bogato kulturno-istorijsko nasljeđe za razvoj turizma. Ti potencijali još nisu postali dio turističke ponude, djelimično i zbog toga što Brčko do sada nije imalo Turističku organizaciju.
Brčko, oldtajmeri - Foto: RTRS
Brčko, oldtajmeriFoto: RTRS

Izletište „Brezička dolina“ nadomak Brčkog, mjesto je gdje se susreću tradicionalno etno selo i vazdušna banja. Ideju koja se rodila dok je radio u Švajcarskoj, Vaso Kisić je realizovao nakon odlaska u penziju.

Voćni klub iz Brčkog u cilju promocije domaćih proizvoda, kućne radinosti i zanatstva tokom godine organizuje devet različitih manifestacija koje su interesantne za domaće turiste.

Do sada pojedinačne inicijative izgradnje i uređenja etno sela i izletišta i organizovanja kulturnih, sportskih i privrednih manifestacija biće objedinjene u turističku ponudu Brčkog.

Ljepote rijeke Save i planine Majevice, kulturno - istorijski spomenici i manifestacije poput Savskog cvijeta, Pozorišnih susreta i Čari zime okosnica su turističke ponude distrikta Brčko.