latinica  ћирилица
24/06/2024 |  07:10 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Vidovdanski humanitarni bazar i koncert (VIDEO)

U Banjaluci će danas biti održan Vidovdanski humanitarni bazar i koncert u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke.
Vidovdanski humanitarni bazar i koncert - Foto: RTRS
Vidovdanski humanitarni bazar i koncertFoto: RTRS

Koncertu u porti Hrama Hrista Spasitelja prisustvovaće i oko 100 srpske djece sa Kosova i Metohije koja borave u Banjaluci i Tesliću u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije".

Iz Odbora je saopšteno da je koncert humanitarnog karaktera i da će to biti veče kosovskih, srpskih i krajiških pjesama.

Kako navode, nastupiće Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, mlade pjevačke grupe "Kamenički biseri" iz Kosovske Kamenice, "Beli anđeli" iz Banjaluke, hor Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Banjaluke.

- Djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" iz Kosovske Mitrovice ponudiće i prodavati svoje likovne i umjetničke radove koje su pripremali. Sva prikupljena sredstva idu njima - navedeno je u saopštenju.

Iz Odbora su pozvali građanje da dođu i podrže ovu humanu aktivnost, ali i mlade pjevačke grupe sa Kosova i Metohije i Banjaluke.

Humanitarni bazar i koncert najavljeni su za 20.00 časova.